САЩ и Европейският съюз продължават подкрепата си към Армения и етническите арменци

...
САЩ и Европейският съюз продължават подкрепата си към Армения и етническите арменци
Коментари Харесай

САЩ и Европейският съюз ще продължат подкрепата си към Армения

САЩ и Европейският съюз не престават поддръжката си към Армения и етническите арменци от противоречивия район Нагорни Карабах , оповестиха и от двете страни по време на днешната среща с премиера на Армения Никол Пашинян в Брюксел. Това оповестяват от Reuters.

" Поемаме ангажимент за по-нататъшното увеличение на поддръжката ни за демократичната и икономическа резистентност на Армения ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и добави, че Вашингтон поддържа напъните на страната за повече продоволствена сигурност, цифрова инфраструктура и диверсификация на енергийния бранш.

Антъни Блинкън, както и президентът на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, обявиха пред медиите в Брюксел, че икономическата интеграция сред страните в района на Южен Кавказ , и по-специално в енергийния и телекомуникационния бранш, е жизненоважна за гарантиране на стабилността в зоната.

Критика от страна на Русия, Азербайджан и Турция се появи против срещата, като те считат, че по този метод няма да се помогне за мира в Южен Кавказ.

Относно поддръжката за нарастване на сигурността в страната Фон дер Лайен загатна за напъните, положени за " смъртоносното съоръжение и технологии " да не попаднат " в ръцете на съветската войска ". По нейни думи във връзка с полезности и ползи Европейският съюз и Армения от ден на ден си наподобяват. А Жозел Борел добави: " Нашите връзки се развиват в позитивна посока, те са по-силни от всеки път. "

Припомняме, че Азербайджан пое цялостен надзор над района Нагорни Карабах , което провокира всеобщо изселване на етническото арменско население.

На 2 март заместник-министъра на външните работи в Армения Вахан Костанян подсети в изказване, че с Азербайджан, стига и те да покажат предпочитание за същото.

През декември предходната година президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян обявиха  между двете страни. Въпреки това подобен документ към момента не е подписан, въпреки обстановката на границата да остава спокойна

Армения бе контрактуван съдружник на Русия и непосредствен сътрудник на Москва в Южен Кавказ, само че през последните месеци връзките сред двете страни внезапно се утежниха. През февруари министър председателят на страната със Съединените щати и Франция.
 Екологичен потенциал поддържа еврочленството на Армения
Екологичен потенциал поддържа еврочленството на Армения

" За " гласоподаваха 504 членове на Екологичен потенциал, четирима бяха срещу, а 32-ма се въздържаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР